onsdag 11 juni 2008

Alla kan tralla (en del mer än andra)

Såhär glad kunde du också har varit om din mamma köpt en Katten Janson-pjamas åt dig. 

Idag är vi friska igen. Vi bestämde oss för att nu är det nog och åkte på babycafé på öppna förskolan i Smedby. Där gick vi på sångstunden (12.30) och fikade lite snabbt innan vi drog vidare för att hinna till sångstunden på babycafét på öppna förskolan i Nybro (14.30). 

Hm. Lurigt va? Men vad gör man inte om man gillar sångstunder. 
Och en sångstund kan utformas på många olika sätt. 

• Smedby och Nybro kör helt olika varianter. I Smedby är det gitarr och maraccas. I Nybro playback och rytm-ägg. 

• I Smedby får man önska sånger. I Nybro håller de rätt strikt på låtordningen. Idag smög de in ramsan "Det kommer en katt" spontant på Nybrocaféet så jag generaliserar när jag säger strikt. Det händer titt som tätt att "Lilla snigel" också hamnar på repertoaren i Nybro. Men i Smedby är de rent crazy om man jämför. 

• I Smedby kör de "baka bulle stor som en kulle" med bebisen sittande medan man i Nybro gör en mer klassisk "baka liten kaka" med bebisen liggandes. 

• I ramsan "Sko hästen" säger man i Smedby "den sitter bra" om alla tårna utom stortån som är "den sitter allra bäst". Medan man i Nybro säger "inte den" om alla utom stortån som är "men den" (lite mer negativt kan tyckas).

FÖRDEL SMEDBY: Livegitarrspelet. Att alla barn hälsas välkomna med en liten sång "Här har vi Romeo, här har vi Romeo, nu ska vi sjunga och tralla för dig ..." samt att alla mammor faktiskt SJUNGER - i Nybro mimas det en hel del törs jag avslöja. 

FÖRDEL NYBRO: Den större lokalen ger utrymme för runtdansande i "Dansa åt öster och dansa åt väster"-låten. Och Romeo gillar den där låten där man lyfter honom över huvudet. Baka liten kaka är också roligare i det enklare utförandet i Nybro. I Nybro är det fler bebisar i Romeos ålder eftersom de som är över sex månader går en annan tid. 

Hm. Undra om jag kan lista ut när de andra Öppna förskolorna runt omkring har babysång... 
... förut hade de tydligen sångstund på kyrkans öppna förskola i St Sigfrid. Enligt hörsägen ska det ha öppnats ett "Jesusskåp" och sedan sjöng man rader som "Vem är kungen på havet, vem är kungen i dig - J - E - S - U - S, JESUS!".

3 kommentarer:

Maja- och Melkerbloggen sa...

Herregud, du har det körigt med alla tider att passa! Du måste kolla upp jesusskåpet - har du tur får du en slev av Guds godhet skopad över dig på köpet. För övrigt låter det knivigt att kora en vinnare i jämförelsen Nybro - Smedby, men jag tycker att Smedby ska ha cred för utrymmet att improvisera.

Emelie Lund sa...

Jag tror du har rätt. Smedby vinner på det! Och angående gud så känns det lite som att den grejen är gjord i år. Kanske nästa år ...

Maja- och Melkerbloggen sa...

Ja, man ska inte överdriva.