tisdag 23 september 2008

Höstens vardagshjälte ...

... är tveklöst Pelle Johanssons kompis Stefan Hultgren som gav bort två lådor begagnade barnkläder till oss. Väldigt praktiska kläder dessutom. En hel uppsättning av precis det man behöver. Snygga var de också. Spana in mössan och den jättefina västen!

Att lådorna kom precis dagarna efter insikten att Romeo vuxit ur nästan allt gjorde ju inte saken sämre. Det kan tyckas att det inte är någon större grej att ge bort gamla kläder men det känns väldigt generöst när man är i andra änden. Idag får jag annars känslan att det är mest slit och släng eller sälj på nätet som gäller för barnkläder.

Det känns bra att klä Romeo i något som värmt någon annans barn tidigare. I någon form av kretsloppstänkande.

Vi ska komma ihåg hur glada vi blev över de här kartongerna och göra samma sak när vi inte ska ha fler barn. Det lovar vi.

Höstens vardagshjälte nummer 2 är för övrigt Hugo Johansson i Lisabo som på sin mammas initiativ sålde av en hel stor kasse med leksaker för några symboliska mynt. Så nu har vi leksaker också. Nu behöver vi verkligen bygga ut huset.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Romeo, du passar jättebra i dom nya kläderna. Vad snällt av Hugo
att han ville sälja några leksaker till dig.

Maja- och Melkerbloggen sa...

Det är så himla bra att få ärva saker och kläder! Bra på så många sätt, inte minst om man ser till miljön. Majas garderob består till 50% av Rafaels gamla kläder, hur bra som helst.